Canna Banana Bread Przepis - To nie może być dużo lepiej

Przekształć przejrzałe banany w ulubioną przekąskę wszystkich: chlebek bananowy.

Łatwe i wilgotne przepisy na chlebek bananowy występują we wszystkich postaciach, od bananowego chlebka czekoladowego po bananowy chlebek orzechowy. Ale ten przepis jest szczególnie wyjątkowy, ponieważ jest nasączony masłem z kannabinoidów. Tak więc, chwyć swój mikser, banany i masło kanabisowe i upiecz Canna Banana Bread!

Canna Banana Bread

Ten nowy zwrot w stronę starego klasyka to coś więcej niż tylko smakowity przysmak. via Cannabis Info

Składniki:
  • 1 ¼ szklanki cukru
  • ½ filiżanki masła kannabinoidowego, roztopionego
  • 2 jajka
  • 1 ½ szklanki (3 do 4 średnich) dojrzałych bananów, przetartych
  • ½ szklanki maślanki
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 1 łyżka stołowa skórki pomarańczowej (opcjonalnie)
  • 2 ½ szklanki mąki uniwersalnej
  • łyżeczka sody oczyszczonej
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżka cynamonu (opcjonalnie)
  • 1 filiżanka posiekanych orzechów (opcjonalnie)
Wskazówki:
  1. Rozgrzej piekarnik do 350°F. Wysmarować masłem i oprószyć mąką dna dwóch foremek do mini bochenków lub jednej dużej foremki do bochenków.
  2. Ubij masło kajmakowe i cukier za pomocą ręcznego miksera na średnim poziomie. Dodaj jajka, po jednym na raz, i ubijaj na niskiej prędkości, aż dobrze się wymieszają. Dodaj rozgniecione banany, maślankę, wanilię i skórkę pomarańczową. Ubijać na średnio-niskiej prędkości do uzyskania gładkiej masy.
  3. Wymieszać mąkę, sodę oczyszczoną, sól i cynamon. Dodać je do mokrej mieszanki podczas ubijania na niskich obrotach i kontynuować ubijanie aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
  4. Jeśli używasz orzechów, dodaj je do masy.
  5. Wlej masę do foremek i równomiernie rozprowadź.
  6. Piecz dwa mini bochenki przez 50-60 minut, lub jeden duży bochenek około 70-75 minut.
  7. Po upieczeniu włóż wykałaczkę do środka i powinna wyjść czysta.
  8. Pozwól im całkowicie ostygnąć (około dwóch godzin) przed pokrojeniem. Jeśli przechowywane w szczelnym pojemniku, bochenki zachowają trwałość przez około pięć dni w temperaturze pokojowej lub 10 do 12 dni w lodówce.

***Podawać i cieszyć się***.

5 1 głosowanie Artykuł Ocena

O serwisie

Legalizacja marihuany to od lat dość kontrowersyjny temat często burzliwych rozmów i negocjacji w wielu krajach.

Jakie korzyści niesie za sobą wprowadzenie legalnej marihuany na rynek? 

Czym jest to zioło i jak powinno się je stosować by działało? 

Te oraz wiele innych tematów zostały poruszone na naszym portalu. Zapraszamy! 

Kontakt

kontakt@najtansze-oc-axa.pl

Galeria