Przekształć przejrzałe banany w ulubioną przekąskę wszystkich: chlebek bananowy.
Łatwe i wilgotne przepisy na chlebek bananowy występują we wszystkich postaciach, od bananowego chlebka czekoladowego po bananowy chlebek orzechowy. Ale ten przepis jest szczególnie wyjątkowy, ponieważ jest nasączony masłem z kannabinoidów. Tak więc, chwyć swój mikser, banany i masło kanabisowe i upiecz Canna Banana Bread!
Canna Banana Bread
Ten nowy zwrot w stronę starego klasyka to coś więcej niż tylko smakowity przysmak. via Cannabis Info
Składniki:
- 1 ¼ szklanki cukru
- ½ filiżanki masła kannabinoidowego, roztopionego
- 2 jajka
- 1 ½ szklanki (3 do 4 średnich) dojrzałych bananów, przetartych
- ½ szklanki maślanki
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 1 łyżka stołowa skórki pomarańczowej (opcjonalnie)
- 2 ½ szklanki mąki uniwersalnej
- łyżeczka sody oczyszczonej
- ½ łyżeczki soli
- 1 łyżka cynamonu (opcjonalnie)
- 1 filiżanka posiekanych orzechów (opcjonalnie)
Wskazówki:
- Rozgrzej piekarnik do 350°F. Wysmarować masłem i oprószyć mąką dna dwóch foremek do mini bochenków lub jednej dużej foremki do bochenków.
- Ubij masło kajmakowe i cukier za pomocą ręcznego miksera na średnim poziomie. Dodaj jajka, po jednym na raz, i ubijaj na niskiej prędkości, aż dobrze się wymieszają. Dodaj rozgniecione banany, maślankę, wanilię i skórkę pomarańczową. Ubijać na średnio-niskiej prędkości do uzyskania gładkiej masy.
- Wymieszać mąkę, sodę oczyszczoną, sól i cynamon. Dodać je do mokrej mieszanki podczas ubijania na niskich obrotach i kontynuować ubijanie aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
- Jeśli używasz orzechów, dodaj je do masy.
- Wlej masę do foremek i równomiernie rozprowadź.
- Piecz dwa mini bochenki przez 50-60 minut, lub jeden duży bochenek około 70-75 minut.
- Po upieczeniu włóż wykałaczkę do środka i powinna wyjść czysta.
- Pozwól im całkowicie ostygnąć (około dwóch godzin) przed pokrojeniem. Jeśli przechowywane w szczelnym pojemniku, bochenki zachowają trwałość przez około pięć dni w temperaturze pokojowej lub 10 do 12 dni w lodówce.
***Podawać i cieszyć się***.
5 1 głosowanie Artykuł Ocena