Olej kokosowy z dodatkiem marihuany daje nam możliwość delektowania się naszymi ulubionymi potrawami.
Do tej pory przeprowadzono ponad 1000 badań dowodzących, że kokos jest jednym z najzdrowszych pokarmów na tej planecie. Ale czy olej do gotowania z dodatkiem marihuany może być kolejnym trendem?
Olej kokosowy znajduje się we wszystkich produktach pod prysznic, jest stosowany w produktach do włosów, a teraz ludzie używają go nawet do gotowania i jedzenia! Olej kokosowy zyskuje na popularności z wielu powodów. W rzeczywistości, badania w końcu odkryły tajemnice tego niesamowitego superfood. Wraz ze zmieniającymi się przepisami dotyczącymi marihuany, powstają nowe produkty. Najnowszym z nich jest olej kokosowy z dodatkiem konopi indyjskich.
Przez lata kokos był źle postrzegany ze względu na wysoką zawartość tłuszczów nasyconych. Ale nie ma coraz więcej badań, które temu przeczą. W rzeczywistości pokazują one, że dodanie oleju kokosowego do swojej diety i swojej osoby może być jednym z najprostszych sposobów na poprawę zdrowia, samopoczucia, wyglądu, a nawet życia seksualnego.
Korzyści płynące z oleju kokosowego nasączonego konopiami indyjskimi
via Medical Jane
-
Poprawia zdrowie serca: Tłuszcze kokosowe mogą pomóc obniżyć LBL lub poziom złego cholesterolu w organizmie. Z THC, to pomoże obniżyć ciśnienie krwi. Ogólnie rzecz biorąc, to pomoże uruchomić zdrowia układu sercowo-naczyniowego.
- Zmniejsza stan zapalny: THC i CBD są kannabinoidami, które pomagają zmniejszyć stan zapalny z przewlekłego bólu. Podobnie, olej kokosowy ma właściwości przeciwzapalne, które pomagają usunąć substancje drażniące z organizmu.
- Poprawia Metabolizm: Kokos i olej jest stymulantem dla metabolizmu i wykazano, że zwiększa wydatki energetyczne.
- Boost Cognition: THC zawsze był związany z poprawą poznania i zmniejszenie stresu. Ponadto, olej kokosowy ma właściwości przeciwutleniające, aby pomóc zwiększyć poznanie mózgu.
- Zapobieganie nowotworom: Jednym z najbardziej ekscytujących odkryć dotyczących oleju z konopi jest jego potencjalny wpływ na zapobieganie nowotworom.
- Ulga w bólu: THC jest silnym środkiem przeciwbólowym, a po zmieszaniu z CBD może zapewnić ulgę w stanach zapalnych. Dodatkowo, olej kokosowy i THC umożliwiają wiązanie komórek tłuszczowych, tworząc silniejszy środek przeciwbólowy.
- Zmniejsza niepokój: CBD jest potężnym przeciwnikiem niepokoju, a po połączeniu z olejem kokosowym może pomóc w regulacji hormonów. Jest to prawdopodobnie spowodowane uwalnianiem ketonów w wątrobie.
Przepis na olej kokosowy z konopi indyjskich:
Z pewnością jedną z najbardziej niedocenianych korzyści płynących z kokosa jest jego zdolność do infuzji. Poza tym, olej kokosowy można kupić stosunkowo niedrogo praktycznie wszędzie. Ponadto, proces dekarboksylacji i infuzji marihuany w oleju jest dość prosty. W rzeczywistości, wymaga tylko kilku prostych składników!
Składniki:
- ¼ uncji (7 gramów) pąków konopi
- 2/3 szklanki oleju kokosowego
- 1 łyżka lecytyny sojowej
- Serwetka
Wydajność:
½ filiżanki oleju kokosowego nasączonego konopiami indyjskimi.Wskazówki:
- Rozgrzej piekarnik do 220° Fahrenheita.
- Wyłóż blachę z ciasteczkami folią aluminiową.
- Zmiel pączki marihuany na średniej wielkości tarce. Następnie, równomiernie rozłożyć na blasze.
- Piec w piekarniku przez godzinę. Teraz dekarboksylacja będzie konwertować THC w konopi do formy psychoaktywnej. Jeśli chcesz uzyskać bardziej uspokajającą potrawę, pozostaw w piekarniku na kolejne 30+ minut, co rozpocznie konwersję THC do CBN.
- Wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia.
- Następnie dodaj marihuanę, lecytynę sojową i olej kokosowy do garnka nastawionego na niskie obroty.
- Wymieszaj, przykryj i pozostaw na co najmniej 3 godziny.
- Pozwól olejowi ostygnąć w garnku z przykrywką.
- Gdy będzie wystarczająco chłodny, aby można było go dotknąć, odcedź konopie od oleju za pomocą złożonej ściereczki.
- Wlej płyn do słoika i przechowuj!
- Używaj w razie potrzeby.
Jak używać:
przez Marijuana Games
- Dodaj go do porannej kawy lub herbaty ziołowej
- Dodaj do swojego smoothie
- Wymieszaj go z jedzeniem
- Dodaj do sosów, sałatek i dressingów
- Dodaj do wypieków
- Stosuj jako środek do stosowania miejscowego na skórę
- Stosuj jako olejek medyczny
Ogólnie rzecz biorąc, możesz zastąpić swój olej kokosowy z konopi indyjskich w miejsce masła lub oleju w każdym przepisie. Niewykorzystany olej może być przykryty i przechowywany do 30 dni. Może on pozostać świeży dłużej, jeśli jest przechowywany w zamrażarce.
0 0 głosowanie Artykuł Ocena